fbpx
15 nov 2019

Oppositie hekelt indexatie huurprijs woonzorgcentrum

De ligdagprijs van woonzorgcentrum Egmont in Zottegem wordt verhoogd. Vanaf 1 januari 2020 zullen bewoners voor een éénpersoonskamer 10 euro per maand meer moeten betalen. Oppositieraadsleden Nadine Stalpaert en Kurt De Loor (Sp.a) zijn niet van plan om deze prijsstijging goed te keuren.

De verhalen die ons bereiken vanuit het woonzorgcentrum zijn zeer zorgwekkend. Er wordt bespaard op vanalles, het personeel kraakt onder de werkdruk en we krijgen verhalen te horen van bewoners die duidelijk maken dat het de voorbije maanden echt steil bergaf gaat met de service die ze krijgen.

Kurt De Loor

voormalig OCMW-voorzitter

Volgens bevoegd schepen Peter Vansintjan (CD&V) gaat de prijsstijging effectief over een indexering van de prijs en kloppen de beweringen van De Loor niet.

Ik betreur de uitlatingen met betrekking tot kwaliteit van de zorg. We blijven investeren in goede zorg. Er worden geen mensen ontslagen en de werkdruk is dus niet gestegen. We zijn integendeel bezig met een oefening op de dienstverlening te verbeteren, precies omdat we absoluut de kwaliteit van de zorg willen behouden. Deze beweringen komen niet overeen met de dagelijkse realiteit.

Peter Vansintjan

Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background