22 okt 2007

Opnieuw klimaatwijken

Geraardsbergen telde vorig jaar 4 klimaatwijken. Dat zijn gezinnen in een wijk of vereniging die met hun gemeentebestuur een weddenschap afsluiten. Zo beloven de wijken 8% te kunnen besparen op hun energiefactuur en dit op zes maanden tijd door het toepassen van eenvoudige ‘goede huisvader-technieken’.
Door het succes van vorig jaar kon een tweede deelname van Geraardsbergen niet uitblijven.

Vanaf 1 november 2007 zullen 5 verschillende wijken en verenigingen trachten om in de opdracht te slagen. Als een wijk/buurt of vereniging slaagt in dit opzet, ontvangen ze een beloning.
De gezinnen staan niet alleen voor deze opdracht. Per deelnemersgroep zal een energiemeester hen, indien nodig, persoonlijk advies geven.

“Klimaatwijken” is een gezamenlijk initiatief van het stadsbestuur van Geraardsbergen, het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en de vzw’s Bond Beter Leefmilieu en Dialoog.

Vanavond waren alle deelnemers aanwezig voor het plechtig startmoment. Zij ondertekenden er samen met schepen van leefmilieu, Leonce Nachtergaele, het klimaatwijkcertificaat.

De 5 klimaatwijken zijn:

1. Schillebeekstraat, Schillebeeksevoetweg en Baljuwstraat (Overboelare)
2. Gote, Kollenhoek en Alfonslaan (Ophasselt)
3. Oudervereniging basisschool Ophasselt
4. Oudervereniging Sint-Lutgardisbasisschool Zandbergen
5. Oudervereniging BSGO Dender

Een klimaatwijk bestaat doorgaans uit een 15-tal gezinnen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background