7 nov 2007

Opnieuw bezwaarschrift door Unal-Buuractiecomité

In de maand juli verzamelde het Unal-Buurtactiecomité 1000 bezwaarschriften tegen de uitbreidingsplannen van één afvalstokerend en verwerkend bedrijf gelegen op de Unalsite in de Gaverstraat te Overboelare. Nadat het buurtcomité de bezwaren had overhandigd aan het stadsbestuur trok het bedrijf zijn aanvraag in.

Nu wordt de buurt opnieuw geconfronteerd met een aanvraag. Ditmaal is het een concurrerend bedrijf dat 30 ton asbesthoudende afvalstoffen en 24 ton andere afvalstoffen wil opslaan. Opnieuw is er grote onrust in de buurt.

De zware industrie zorgt voor enorme lawaaihinder vinden de buurtbewoners. “Doordat de site moeilijk bereikbaar is krijgt de buurt en het centrum van Geraardsbergen de overlast van het vrachtverkeer te slikken. De Gaverstraat is vaak gehuld in stofwolken door de af en aanvoer van diverse afvalstoffen, waar onder asbest. Het buurtcomité is verontwaardigd omdat geen enkele inspanning wordt gedaan om de stof overlast in te perken.” aldus Johan De Weerdt, woordvoerder van het comité.

Het buurtcomité gaat nu opnieuw bezwaar aantekenen tegen deze uitbreidingsplannen en is tevens verbaasd dat de stad niets onderneemt tegen de onvergunde activiteiten van beide afvalbedrijven.

Het Unal-buurtactiecomité is van oordeel dat de Unalsite totaal ongeschikt is voor zware industrie. Toen jaren geleden de Unal “stekjesfabriek” nog bestond was er reeds veel hinder en vervuiling. Nu de stekjesfabriek er niet meer is vindt het buurtcomité dat de overheid de site een andere bestemming moet geven waarbij woongebieden en niet vervuilende, ambachtelijke, industrie voorrang krijgen.

Het buurtcomité krijgt de steun van verschillende verenigingen en politieke partijen. Zo zal gemeenteraadslid David Larmuseau (CD&V) op de gemeenteraadszitting van 13 november eerstkomend een interpellatie houden over deze problematiek.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background