31 okt 2005

Ophokplicht van toepassing

Vanaf vandaag geldt een ophokregeling voor alle pluimvee en vogels in gevangenschap bij partikulieren in ondermeer Geraardsbergen en Lierde. Dat is een maatregel tegen de verspreiding van de vogelgriep. De ophokplicht is ingevoerd in alle gemeenten die volledig of gedeeltelijk in gevoelig natuurgebied liggen. In Geraardsbergen zijn dit de deelgemeenten Overboelare, Nederboelare, Onkerzele, Schendelbeke, Idegem, een deel van Zandbergen en het centrum van Geraardsbergen.

In deze gemeenten moeten alle pluimvee en vogels binnen gehouden worden. Indien dat niet kan moet er voor gezorgd worden dat de buitenloopplaatsen afgeschermd zijn zodat geen enkel contact met wilde vogels en hun uitwerpselen mogelijk is. Deze regels gelden voor iedereen die in het bezit is van pluimvee of vogels.

Meer info kan je tevens verkrijgen bij de stadsdiensten van Geraardsbergen die ondanks de brugdag wel berijkbaar zijn op het nummer 0475/ 44 94 04.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background