27 okt 2010

Openluchtcinema geëvalueerd

De openluchtcinéma’s die tijdens de zomervakantie in Geraardsbergen worden georganiseerd, worden goed gesmaakt. Dat blijkt uit een enquête die de organisatie, het autonoom gemeentebedrijf, hield.

Dat gebeurde bij ongeveer 900 mensen waarvan 500 niet-bezoekers.

 

Wekelijks kwamen er gemiddeld 400 bezoekers naar de openluchtvoorstellingen op het Stationsplein in Geraardsbergen. Die werden dit jaar vooraf gegaan door een optreden van een lokale band of zanger. Er kwam meer volk en de filmkeuze was beter doordat er vooraf een enquête werd gehouden. “We moeten de openluchtcinema nog enkele jaren tijd geven om uit te groeien tot een echt groot evenement”, zegt organiserend schepen Bram De Geeter (Sp.a). “Maar nu al is de conclusie duidelijk: de openluchtcinema is een gesmaakt initiatief én het kost weinig geld aan de Geraardsbergse belastingbetaler.”

Uit de enquête blijkt dat wie niet naar de openluchtcinema kwam ofwel belet was (37% door bv. vakantie), het weer was niet goed genoeg (13%), cinema in openlucht interesseert hen niet (11%) of de film te laat begint (7%). “Wat dat laatste betreft kunnen we niet vroeger beginnen omwille van de lichtinval”, zegt De Geeter. “Maar we hebben dat dit jaar opgevangen door een soort voorprogramma te voorzien: muziek en dans van eigen bodem.” 

Verder blijkt uit de enquête dat bijna 8% van de ondervraagden niet naar de openluchtcinema komt omdat hij of zij te ver van het centrum wonen. De organisatie denkt er alvast over na om in de toekomst ook cinema’s te organiseren in de deelgemeenten van Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background