17 jul 2015

Opening Vierbunderweg nog niet voor morgen

Het ziet er nog niet meteen naar uit dat de Vierbunderweg binnenkort kan gebruikt worden door fietsers. De landweg tussen Geraardsbergen en Moerbeke is al jarenlang een potentieel alternatief voor fietsers. Toch blijft dit onmogelijk, doordat de weg niet verhard is. De stad Geraardsbergen heeft al langer plannen om dit uit te voeren, maar dat is tot op vandaag nog niet gebeurd.

Donderdag hield de fietsersbond actie aan de weg. Van mobiliteitsschepen Erwin Franceus kregen ze te horen dat de weg in een juridisch dispuut zit. De stad wacht nu op een uitspraak van de vrederechter.

Beter nieuws is er wel over de Hazelaarstraat in Nederboelare. Daar wil de stad een verbindingsweg aanleggen voor fietsers. Dit tussen het kruispunt met de Molendreef en de Oudenaardsestraat. “Na enkele onderzoeken gaan we de landweg verharden. Het is ook de bedoeling om de oversteek voor fietsers op het kruispunt veiliger te maken”, aldus Franceus.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background