13 apr 2016

Opening toeristisch seizoen in Geraardsbergen

Op zondag 17 april opent het toeristisch seizoen 2016 in Geraardsbergen. Dan zet de stad haar goedgevulde toeristische agenda in de kijker.

Zondag opent het toeristisch seizoen 2016. Dan zet de stad Geraardsbergen haar goedgevulde toeristische agenda in de kijker.

Tegelijkertijd vindt ook de Dag van de Geraardsbergse Mattentaart en de Mattentaartentocht van de Padstappers plaats: redenen te over om af te zakken naar de Markt 

Een mix van gegidste stadswandelingen, kinderanimatie, streekproductenmarkt (met degustaties van de verschillende streekbiertjes), muziek… garandeert een feestelijke opening van het toeristisch seizoen in Geraardsbergen en zorgt geheid voor spektakel voor jong en oud.

Centraal in het hele gebeuren staat natuurlijk dat heerlijke gebakje: de Geraardsbergse mattentaart. Tijdens de live demo’s ontdek je hoe zo’n gebakje gemaakt wordt, en waarom dit z’n label van erkend Europees streekproduct verdiend heeft.

Ook de grootste bewoners van de stad zijn van de partij: de reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba gaan op zoek naar sterke mannen. Ontdek welke proeven je moet ondergaan om als reuzendrager door het leven te mogen gaan. Of waag jij misschien liever zelf je kans?

Passeer zeker aan de snapbox van Visit Geraardsbergen: haal je ‘toeristenskills’ boven en laat je fotograferen #inGeraardsbergen. Onder de deelnemers wordt een waardebon van € 100 verloot, te besteden in één van de Geraardsbergse logies. 

De dag wordt traditioneel afgesloten met de Mattentaartenworp. Wie goed grabbelt maakt ook hier kans kans op een waardebon voor een overnachting in Geraardsbergen.

 

Op het programma:

Demo’s mattentaarten bakken

Streekproductenmarkt

Infostand toerisme Geraardsbergen

Kids street

Reuzendragerswedstrijd

Expo Geraardsbergse reuzen in de Dierkosttoren en langs wedstrijdparcours

Visit Geraardsbergen snapbox!

 

10.00 uur Schenking kostuumpje Manneken Pis – Visit Geraardsbergen

10.30 uur Academische zitting Broederschap Geraardsbergse mattentaart – Stadhuis

11.00 uur Gegidste reuzen-stadswandeling

12.30 uur voorstelling kandidaat-reuzendragers, door comedian Tim Goditiabois

13.30 uur Start reuzendragerswedstrijd

14.00 uur Gegidste reuzen-stadswandeling

16.00 uur Ceremonie Reuzengilde in kader van de toevoeging van de Vlaamse  Reuzencultuur aan de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.

16.30 uur Finale reuzendragerswedstrijd

17.00 uur Mattentaartenworp en prijsuitreiking reuzendragerswedstrijd

Dag van de Mattentaart

Die dag zet de Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart zijn lekkere gebakje in de kijker tijdens de Dag van de Mattentaart. Om 10.30 uur vindt de kapittelzitting plaats in de raadzaal van het stadhuis, waarbij nieuwe gezellen in de Broederschap worden opgenomen. Daarna volgen live bakdemonstraties. Hiervoor wordt op de Markt een echte bakkersinstallatie opgesteld. Hoe een vers mattentaartje smaakt, kan u de hele dag ontdekken.

Mattentaartentocht

Bovendien staat ook de jaarlijkse Mattentaartentocht op het programma. Deze wandelklassieker, georganiseerd door wandelclub de Padstappers, biedt een waaier aan wandelingen met afwisselende parcours. Wandelaars kunnen de mooiste plekjes van de streek ontdekken. Starten kan tussen 7 en 15 uur, aan het Koninklijk Atheneum, Papiermolenstraat 103. U kan dit jaar kiezen uit 6, 8, 10, 12, 14, 16, 22, 26, 32 en 42 km.

Meer info: www.padstappers.be 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background