7 nov 2008

Open-VLD heeft nieuwe voorzitter

De lokale afdeling van Open-VLD Geraardsbergen heeft een nieuwe voorzitter. Laurent Rens moet Raf Van Duyse opvolgen die midden juli ontslag nam.

Een stoelendans in de blauwe partij die er al eerder was tussen beide heren. In 2006 was het immers Van Duyse die Rens verving als gemeenteraadslid. Dat gebeurde nadat Laurent Rens zijn ontslag gaf vanwege zijn huwelijk met toenmalig gemeenteraadslid An Panis, nu schepen van begroting in Geraardsbergen.

Laurent Rens is 41 jaar, notaris in Geraardsbergen en vader van de tweeling Mathias en Frederic. Sinds het ontstaan van VLD is hij lid van de partij. Voordien was hij lid van het Liberaal Vlaams Studenten Verbond.

MIG had een interview met de kersverse voorzitter.

De VLD kiest haar voorzitter rechtstreeks?
L.R.: Dit gebeurt inderdaad sinds 1995, tevens het jaar waarin ik politiek actief ben geworden. Die eerste jaren waren fantastisch. We waren toen echt in de ban van het eerste burgermanifest van Verhofstadt. De nieuwe politieke cultuur was aangebroken en we behaalden dan ook overwinning op overwinning. De christelijke en socialistische zuilen kregen rake klappen. Zij lagen toen aan de basis van het immobilisme in de Belgische politiek en de burger had dit begrepen. Ik ben trouwens nog steeds de mening toegedaan een coalitie zonder de liberalen het slechtste is wat ons land kan overkomen.

Ook in Geraardsbergen?
L.R.: Uiteraard, maar op lokaal vlak spelen sommige nuances. Hier kan een socialist liberaler zijn dan een VLD’er en omgekeerd. Veel hangt dus af van de lokale gevoeligheden en zoiets is belangrijk bij de vorming van coalities.

Hoe zit het met onze huidige coalitie?
L.R.: Ze functioneert goed, maar had wel enige moeite om op gang te komen. De reden hiervoor was dat we in tegenstelling tot de verkiezingsuitslag 2000 niet met twee winnende coalitiepartners aan tafel zaten. De VLD heeft in 2006 eerst zijn wonden moeten likken en kon onder geen beding toestaan dat tijdens deze legislatuur de lasten niet naar omlaag zouden gaan. Gelukkig heeft onze partij eendrachtig gereageerd en werd een belastingverlaging in het financieel meerjarenplan ingeschreven.

Terug van weggeweest in Geraardsbergen?
L.R.: Ja en neen. Vorig jaar nam ik het besluit om terug naar de universiteit te gaan om voor mijn vijftigste een diploma filosofie te behalen. Ik heb toen een aantal van mijn activiteiten moeten terugschroeven. Doch stellen dat ik de politiek definitief vaarwel zou gezegd hebben is niet correct. Zowel in 2000 als in 2006 was ik paraat en ook in 2012 zal ik er staan.

Ook voor de gemeenteraadsverkiezingen?
L.R.: Jazeker, want naderhand beschouwd heeft de VLD in 2006 een totaal verkeerde beslissing genomen door Caroline De Padt en mezelf niet op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen te laten plaatsnemen. Hierdoor hebben we onze plaats als grootste politieke formatie van Geraardsbergen aan de lokale SP.a moeten afgestaan. Indien Caroline en ikzelf lokaal hadden meegedaan waren we veruit de grootste partij gebleven en was Guido De Padt nog steeds onze burgemeester.

Wat brengt de toekomst voor Open VLD Geraardsbergen?
L.R.: De belastingen gaan naar omlaag, in 2012 winnen we de verkiezingen en leveren we de burgemeester.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Frituur overvallen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background