1 jul 2012

Open politiek met Lierde 2012

Lierde 2012, de lijst waarmee verschillende politici uit de gemeente naar de kiezer trekken, is compleet.

Onder initiatief van Sp.a en Groen werd een nieuwe lijst samengesteld waar ook niet partijgebonden kandidaten terecht konden. 9 vrouwen en 8 mannen stelden zich kandidaat. Initiatiefnemer en gemeenteraadslid Johan Persyn (56) is lijsttrekker. Sp.a OCMW-raadslid Tamara De Geeter (29) is consulente bij de lokale politie van Geraardsbergen-Lierde en staat op de tweede plaats.Bert Wastyn (58) uit Sint-Martens-Lierde is eveneens OCMW-raadslid voor Sp.a en staat op de derde plaats.
De vierde van de 17 mensen op de lijst is Leen Portier (54) uit Deftinge. Lierde 2012 gaat voor een open, veelkleurige politiek, waarbij inhoud primeert en vooral gemikt wordt op wat goed is voor elke Lierdenaar. Verbondenheid en solidariteit zijn daarbij kernwoorden.

Wim Thienpont (56) van Groen neemt de vijfde plaats voor zijn rekening. Dina Verleysen (60) uit Hemelveerdegem staat zesde.

Lierde 2012 werkt rond tien punten zoals ‘beter seniorenbeleid’, ‘de noodzaak aan extra kinderopvang’ of een ‘duurzaam mobiliteitsbeleid’. Jo Van Driessche (59) steunt die punten vanop de zevende plaats. Achter hem staat Conny Verleyen (42) uit Deftinge die bij de verkiezingen in 2006 op de kartellijst Sp.a-Groen stond.

Communicatie, ouderenzorg en ruimte voor jongeren zijn punten waar Bert De Cooman (26) zich eveneens in kan volgen. De jongste op de lijst is Celien De Koninck (22) op de tiende plaats.

John De Ridder (40) vind je terug op de elfde plaats, gevolgd door Ann De Smedt (30).

Lierde 2012 wil ook duurzame en betaalbare energie in de gemeente. Een punt die de oppositie in de gemeente al enkele jaren aankaart. Ook betaalbaar wonen en kinderopvang vindt Lierde 2012 belangrijk. Stijn Van Der Bruggen (57) en Yvette Massé (70) staan op de respectievelijk dertiende en veertiende plaats.

Hendrik De Wael (48) uit Deftinge staat vijftiende en Sonia Van Twembeke (54) staat op de zestiende plaats.

Lijstduwer is Sp.a-gemeenteraadslid Els Van Damme (40). Zij haalde bij de verkiezingen in 2006 342 voorkeurstemmen.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background