12 mrt 2010

Foto’s gezocht om orkestgeschiedenis te doen herleven

Eind dit jaar vindt er een tentoonstelling plaats over de orkesten van en rond de stad Geraardsbergen.

Dat moet een eerbetoon vormen voor Geraardsbergse orkesten als Cam Cole, Jean-Michel, The Lucky Sonds, The Friends Collection, enz. Initiatiefnemer Stéphan Bourlau, zoon van orkestleider Léon Bourlau (alias Leo Bens die je ziet op bovenstaande foto), doet een oproep naar fotomateriaal van de glorieperiode van deze orkesten.

“Eind jaren ’70 was Big Band erg populair. Orkesten werden midden de jaren ’80 echter weggedrumd door de opkomst van de dj’s. Dat was ook meteen de doodsteek voor de live-orkesten”, zegt Bourlau. “Deze tentoonstelling moet een eerbetoon zijn voor de rijke geschiedenis die Geraardsbergen heeft omtrent orkesten.”

Wie fotomateriaal heeft kan contact opnemen met Stéphan Bourlau via 054 24 30 24, 0475 35 07 05 of  stephan.bourlau@telenet.be. Bourlau wil ook een boek schrijven over de gouden tijden van de balorkesten. Dit met anakdotes en fotomateriaal.

De tentoonstelling over orkesten van en rond de stad Geraardsbergen vindt plaats op 3, 4 en 5 december 2010 in het Koetsenhuis van Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background