30 sep 2010

Oorlogsmonument wordt beschermd

In Oost-Vlaanderen worden 37 oorlogsgedenktekens een beschermd monument. Dat is een beslissing van minister van onroerend erfgoed Geert Bourgeois (NV-A). Ook het oorlogsmonument op het Stationsplein van Geraardsbergen wordt een beschermd monument.

Het oorlogsmonument op het Stationsplein van Geraardsbergen werd opgericht ter ere van de gesneuvelden, soldaten, burgerlijke slachtoffers en opgeëisten van WO I en de gesneuvelden en weerstanders van WO II van Geraardsbergen.

“Het is een beeldengroep met sterk geladen symboliek en emotie, enerzijds van vaderlandsliefde en heldenmoed en anderzijds van pijn en rouw”, verduidelijkt Steven De Boe, voorzitter van N-VA Geraardsbergen. “Het is van de hand van beeldhouwer Jules Vits uit Melle. Het oorlogsmonument werd geïntegreerd met een ouder waterbassin met fontein, dat in 1884 werd gebouwd voor de watervoorziening van de brandweer bij eventuele brand in de benedenstad.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background