1 okt 2018

Oorlogsmonument onthuld in Hunnegem

Een emotionele inhuldiging zaterdag in Geraardsbergen.

Zaterdag vond de inhuldiging plaats van een oorlogsmonument in Geraardsbergen. Dat kwam er ter nagedachtenis van de 12 burgerslachtoffers bij een bombardement in de Gasthuisstraat op 22 mei 1944. Het monument staat in de tuin van de voormalige priorij Hunnegem. Daar vielen drie bommen van 750 kilo in de moestuin van de priorij Hunnegem. Niemand raakte daarbij gewond. Dat gebeurde wel verderop in de Gasthuisstraat waar een bom vijftien woningen vernielde en twaalf inwoners het leven lieten.

Zaterdag kwamen heel wat familieleden van de slachtoffers naar Hunnegem voor een pakkende herdenking. Het monument, dat een inslaande bom voorstelt, vormt de aanzet van een nieuw openluchtmuseum De Priorij dat op het 4 ha grote domein in Hunnegem wordt ingericht. Een wandelparcours zal de geschiedenis van dit domein nieuw leven inblazen. Dat komt langs de begraafplaats van de zusters en de voormalige steenbakkerijen. Verder komt er ook een kunstparcours. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background