5 okt 2010

Ook vijzen in bruin brood bij Geraardsbergse rusthuizen

Ook in twee rusthuizen in Geraardsbergen zijn er vijzen teruggevonden in bruin brood.

De vaststelling werd zondag gedaan, zowel in woonzorgcentrum Denderoord als woonzorgcentrum Vincent, door een medewerker van de catering. Het brood werd onmiddellijk geblokkeerd op alle diensten en in de centrale keuken. Voor de avonddienst werden plaatselijke bakkers gecontacteerd om vers brood te leveren. Het OCMW verwittigde meteen het federaal voedselagentschap.

Ook in heel wat rusthuizen in West-Vlaanderen zijn er vijzen in het brood gevonden. Al het brood werd geleverd door bakkerij Ranson uit Tielt. Het parket van Brugge heeft bevestigd dat er sabotage is geweest bij de industriële bakkerij. Enkele maanden geleden kreeg de zaak ook al af te rekenen met vandalisme toen een aantal bedrijfsvoertuigen werden beschadigd.

De cateraar van het OCMW van Geraardsbergen zal de zaak verder opvolgen en verwacht van hun leverancier concrete maatregelen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden. Er werd een metaaldetectie gesuggereerd, iets wat nog niet ingeburgerd is in de bakkerijen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background