28 okt 2009

Ook N-VA ontevreden over plannen Stationsparking

Ook N-VA Geraardsbergen heeft bedenkingen bij de plannen voor een parkeergarage onder het Stationsplein van Geraardsbergen. De bouwgroep Willy Naessens wil de parking op eigen kosten bouwen, in ruil voor de opbrengsten van de parking.

Filip D’Hose van N-VA is zeer verwonderd: “Ik vind het opmerkelijk dat Open VLD nu plots vaststelt dat er een parkeerprobleem is, omdat dezelfde partij al jarenlang volhoudt dat er ruimschoots voldoende parkeerplaatsen zijn in het stadscentrum. Goed 3 jaar geleden organiseerde toenmalig burgemeester De Padt nog een gespreksavond waarop hij met de voorstanders van meer parkeerplaatsen in de clinch ging.”

Principieel is de N-VA tegen het uitbesteden van de publieke ruimte aan een privé-onderneming voor winstdoeleinden. “Indien het stadsbestuur deze activiteiten in eigen beheer houdt, kan het met de opbrengsten ervan zelf sociaal beleid voeren of de fiscale druk op een aanvaardbaar niveau houden”, vindt N-VA. De partij is voorstander van vormen van publiek-private samenwerking; maar dan zonder de controle van het project af te staan.

Voor N-VA Geraardsbergen is het project nog in een te prille fase om zich nu al definitief pro of contra te kunnen uitspreken. “Maar indien het project er al komt, moet de gunning ervan via een openbare aanbesteding gebeuren, en de opbrengsten moeten maximaal aangewend worden ten gunste van de stad Geraardsbergen en zijn inwoners”, vindt N-VA Geraardsbergen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background