5 mei 2008

Onthutsende resultaten alcoholcontroles

Tijdens de alcoholcontrole van de Lokale Politie van Geraardsbergen en Lierde van 26 april 2008, had maar liefst 12% van de gecontroleerde chauffeurs te diep in het glas gekeken.

Vrijdagnacht 2 mei 2008 werd voor het tweede weekend op rij een alcoholcontrole uigevoerd door de Lokale Politie van Geraardsbergen en Lierde.

“De resultaten zijn echt onthutsend”, zegt Hoofdinspecteur Bart Steeman van de Lokale Verkeersdienst. Dit weekend werden 54 chauffeurs aan een ademtest onderworpen, 2 onder hen bevonden zich in de alarmfase, 9 chauffeurs waren positief en nog eens 2 stuurden onder invloed van drugs. Op bevel van het Parket werden 8 rijbewijzen onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In totaal stuurde dus 25% van de gecontroleerde chauffeurs onder invloed van alcohol of drugs.

“Ondanks de hoopgevende resultaten van de afgelopen BOB-campagne, waarbij een lichte daling van het aantal chauffeurs dat onder invloed van alcohol stuurt, vastgesteld werd, zijn de resultaten van de laatste alcoholcontroles ontmoedigend.” aldus Steeman.

Aangezien alcohol bij 30 tot 40% van alle dodelijke ongevallen de oorzaak is, is het nodig op te treden tegen chauffeurs die sturen onder invloed van alcohol. “Wij voeren geen alcoholcontroles uit om dronken chauffeurs te pesten, wij zijn er om de veiligheid te garanderen van alle andere weggebruikers”, zegt Bart Steeman. “Ik wil ook benadrukken dat alcoholcontroles élk weekend kunnen plaatsvinden! Het is niet omdat er tijdens het vorige weekend een grote controle was, dat er dit weekend niet opnieuw een alcoholactie kan plaatsvinden.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background