1 apr 2017

Onthulling verbroederingsborden met San Pietro di Feletto

Tijdens een bezoek van een Italiaanse delegatie werden de verbroederingsborden met San Pietro di Feletto onthuld.

Tijdens een bezoek van een Italiaanse delegatie werden de verbroederingsborden met San Pietro di Feletto onthuld.

In mei vorig jaar bracht burgemeester Guido De Padt een bezoek aan het Italiaanse stadje San Pietro di Feletto. San Pietro di Feletto is een gemeente in Veneto (op 60km van Venetië), die net als Geraardsbergen over een Muur beschikt. Het ligt temidden van de Prosecco-streek en er wordt dus veel aan wijnbouw gedaan. In 2009, 2013 en 2014 lag hun Muur op het parcours van een rit in de Ronde van Italië, en in 2015 werd er een tijdrit in de Giro gereden.

Samen met de plaatselijke burgemeester Loris Dalto ondertekende Guido De Padt een protocol voor verbroedering. Deze stedenband is de start van een samenwerking met als doel beide wielerregio’s sportief, toeristisch en economisch te promoten.

Dit jaar werd de Italiaanse delegatie uitgenodigd in Geraardsbergen om de Ronde van Vlaanderen van dichtbij mee te maken. De delegatie bestaat o.a. uit Loris Dalto (burgemeester), Renato Di Rocco (voorzitter Italiaanse Wielerbond) en Tommaso Razzolini (bestendig afgevaardigde Sport van de provincie Trevisio).

Op zaterdag 1 april volgde het hoogtepunt van het bezoek met de officiële onthulling van de verbroederingsborden door burgemeester Guido De Padt en burgemeester Loris Dalto.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background