11 jun 2012

Onthaalklassen voor anderstaligen opgestart

De lokale Marnixring gaat vanaf dit jaar onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers, kortweg OKAN, steunen.
De onderwijsvorm geeft Nederlandsonkundige kinderen een zeer intensief taalbad, om hen zo voor te bereiden op integratie in het reguliere onderwijsnet.

“Elk jaar organiseren wij een evenement en met de opbrengst steunen wij één of meerdere goeddoelprojecten. De doelstellingen van OKAN leunen heel dicht aan bij die van de Marnixring. Namelijk de verspreiding en het behoud van de Nederlandse taal en cultuur”, aldus voorzitter Filip D’Hose.
Het Technisch Instituut Sint-Jozef in Geraardsbergen stelt zijn lokalen ter beschikking voor dit project. “Indien OKAN in Geraardsbergen definitief gelanceerd raakt, overwegen we een jaarlijks terugkerende ondersteuning. We vinden het immers enorm belangrijk dat kinderen die zonder enige kennis van het Nederlands in Vlaanderen terechtkomen, zo snel mogelijk de nodige taalkennis verwerven zodat ze in een reguliere school hun draai kunnen vinden en hun talenten kunnen ontwikkelen”, aldus D’Hose.

Op de foto: het voltallige bestuur van Marnixring Vlaamse Ardennen, samen met Luc Dendooven (directeur TISJ) en Els Verdonck (verantwoordelijke OKAN).
 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background