10 nov 2008

Onrust over jongerenwerking

De jeugdraad van Geraardsbergen maakt zich zorgen over de organisatie van de grabbelpas, speelpleinwerking en speelpleinwerking voor kinderen met een beperking in 2009.
Ook over de uitvoering van de actiepunten rond jongereninformatie die voor volgend jaar gepland zijn, heeft de jeugdraad geen goed oog op.

De onrust komt er door een vaste aanwerving van een voltijds jeugdconsulent dat op zich laat wachten.

“Hierdoor dreigen de activiteiten van volgend jaar niet meer herhaald te kunnen worden, waardoor heel wat kinderen en jongeren in de kou zullen blijven staan. Geraardsbergen mag echt fier zijn op de nieuw opgestarte grabbelpas- en speelpleinwerkingen! Voor vele kinderen en gezinnen was dit een welkom aanbod, waaraan al heel lang nood was in onze stad.” zegt Matthias Neukermans, voorzitter van de jeugdraad.

Ook gemeenteraadslid David Larmuseau (CD&V) maakt zich zorgen. Daarom interpelleerde hij schepen van jeugd Bram De Geeter naar de toekomstplannen van de stad. In zijn antwoord moest de schepen toegeven dat de continuïteit zeker niet gegarandeerd zal zijn vanaf 1 januari 2009, aangezien de aanwervingprocedure op dat moment niet afgerond zal zijn.

Raadslid Larmuseau stelt zich vragen bij het teleurstellende antwoord: “Het is echt een gemiste kans voor een adequaat jeugdbeleid. Ik ben van mening dat de stad meer vooruitziendheid aan de dag had moeten leggen, zowel in verband met de aanwerving als in verband met de inzet van subsidies. Voor wat betreft de aanwerving, is het trouwens erg betreurenswaardig dat er, een jaar na de plannen, nog steeds geen werk gemaakt is van een vaste aanwerving. Bovendien vind ik dat een stad als Geraardsbergen die jeugdbeleid hoog in het vaandel draagt, ook bereid zou moeten zijn om hierin meer eigen middelen te investeren.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background