3 feb 2010

Onkerzele Boven in Tabor

Op het jongste WK veldrijden, afgelopen zondag, kon je er niet naastkijken. Elke ronde kwam het bordje “Onkerzele Fietsen Eric” op het scherm. Tijd om dit even na te trekken.

Vier vrienden trekken sinds 1992 telkenjare naar het wereldkampioenschap veldrijden. Pieter Pools, Uriël Neckebroeck, Benny Monseur en Guy De Roy vertrokken donderdagavond voor een calvarietocht van om en bij de 1000 kilometers om onze landgenoten aan te moedigen in het Tsjechische Tabor. De wegen lagen in Duitsland bedekt met pakken sneeuw en waren spiegelglad. Meer dan 16 uur deden de Belgische supporters erover om in hun hotel in Pisek te raken, gelegen op 34 kilometer van de Boheemse stad Tabor. Op zaterdagorgen na het ontbijt werd spoed gezet richting parcours veldrijden voor de wedstrijd van de juniors en de beloften. De Geraardsbergse vrienden zochten een strategische plaats op het terrein, net voor de tweede trap. Daar zoemde de camera van ver in en elke ronde werd een bordje van een 75 op 20 cm enkele seconden uitgestoken.

De afspraak was dat ze zouden getrakteerd worden door fietsenmaker Eric, uit de Botermelkstraat, als ze er in slaagden om in beeld te komen met hun zelf ontworpen bord van “Onkerzele Fietsen Eric”. Ze slaagden meer dan in hun opzet. Het bord haalde elke rond het scherm, goed voor telkens meer dan 1,2 miljoen Vlamingen.

Hun terugkeer werd gevierd tenhuize Eric met een fles champagne. Volgend jaar hopen de Onkerzeelse wielerfanaten present zijn in het Duitse Sankt-Wendel en dit voor de twintigste keer. In 2013 willen ze zelfs het eerste WK veldrijden meemaken in het Amerikaanse Louisville.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background