6 mei 2016

Onenigheid omtrent éénrichtingsverkeer in Zikastraat

Het éénrichtingsverkeer in de Zikastraat in Moerbeke zorgt voor onenigheid bij de bewoners.

 

Het éénrichtingsverkeer in de Zikastraat in Moerbeke zorgt voor onenigheid bij de bewoners. Momenteel kan je de Zikastraat nog enkel inrijden ter hoogte van de bakker en de slager in het centrum van Moerbeke. Tot voor enige tijd kon je de Zikastraat ook nog bereiken aan de kant van café Den Ezel.

Het stadsbestuur zou zijn ingegaan op een voorstel van een bewoner die in een doodlopend stuk van de Zikastraat woont. Door de ingreep stijgt nu de onenigheid bij de bewoners. Uit een enquête blijkt dat slechts acht bewoners kiezen voor het éénrichtingsverkeer, terwijl 45 anderen tegen de invoering zijn.

Schepen van Mobiliteit Erwin Franceus vindt de commotie overroepen. Volgens hem is een deel van de straat te smal om met twee wagens naast elkaar te passeren. Bovendien zouden ook 33 gezinnen de enquête niet hebben ingevuld. De nieuwe verkeerssituatie zou zeker tot het einde van het schooljaar behouden blijven. Nadien volgt een evaluatie en wordt er een definitieve beslissing genomen.   

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background