5 aug 2010

Octopussen veroveren de schoolomgeving

Sinds enkele dagen zijn aan de Geraardsbergse scholen Octopussen in het straatbeeld verschenen. Die moeten de schoolomgevingen veiliger maken.

De opvallende octopussen werden de afgelopen weken in ondermeer de Hunnegemstraat en Kattestraat in Geraardsbergen geplaatst. Eerder gebeurde dat ook al in ondermeer de Buizemontstraat en Onkerzelestraat. De octopuspalen zijn bedoeld om plaatsen waar veel kinderen komen (schoolomgevingen en -routes) duidelijk zichtbaar en herkenbaar te maken. De bakens moeten de algemene herkenbaarheid van de schoolomgeving vergroten. Hiervoor werden trottoirpalen en hekken gebruikt om de veiligheid in de schoolomgeving ook fysiek af te dwingen.

Het opvallend initiatief wordt ook door de buurtbewoners in de Kattestraat, aan Basisschool Dender, toegejuicht. De Kattestraat kan beschouwd worden als een nette straat met enkele historische gevels en een school in volle expansie. Maar toch is niet iedereen even tevreden. Bewoners naast de school vinden het jammer dat er op geen enkel moment inspraak of communicatie geweest is tussen het stadsbestuur en de betrokken bewoners. “Bij de andere scholen staan de palen en bakens voor de ingang van de school, hier vormen ze als het ware een ketting van vijf maal anderhalve meter die netjes voor onze voordeur ingeplant zijn”, zegt buurtbewoonster Kateleen Cardoen. “Indien we onze woning willen verlaten moeten we als het ware een omweg maken.”
Buurtbewoners vrezen ook dat de bussen van het Gemeenschapsonderwijs heel moeilijk de school zullen kunnen in- en uitrijden. “Ik ben benieuwd of ook de vrachtwagens die leveringen uitvoeren in het ASZ hun bocht correct kunnen nemen door de verschillende zware bakens”, aldus Kateleen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background