11 sep 2017

OCMW voert strijd tegen kinderarmoede op

Er komen vijftig extra plaatsen voor kinderopvang in Geraardsbergen.

Het OCMW van Geraardsbergen creëert vijftig bijkomende plaatsen voor kinderopvang.

Deze maatregel is de achtste concrete toepassing van de Rondetafelconferentie Kinderarmoede.

“Kinderopvang is een krachtig instrument om kinderarmoede te voorkomen en kwetsbare gezinnen te helpen”, zegt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont. “Het biedt ook gezinnen de kans om arbeidsactief te zijn.”

Het Huis van het Kind speelt een centrale rol bij de opvoedingsondersteuning, zorgt voor de ontmoeting tussen ouders en betrokkenheid van de buurt. Voor onthaalmoeders is er begeleiding voorzien.

OCMW-voorzitter David Larmuseau wil onthaalouders stimuleren om een derde van de opvang voor te behouden voor kansarme kinderen gedurende tien jaar. “Dat gebeurt door het ontsluiten van een reservoir van dertig gesubsidieerde plaatsen en het huren van twee woningen in het stadscentrum, telkens voor twee onthaalouders. Zij betalen dan slecht een vierde van de reële kosten voor huur en energie. Verder komt er een opstartpremie van 500 euro voor 20 nieuwe opvangplaatsen.”

Voor de occasionele opvang worden er twee plaatsen voorbehouden binnen het kinderdagverblijf van het OCMW.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background