29 jul 2013

OCMW probeert tweede stookolie-actie

Er komt ook dit najaar een groepsaankoop van stookolie door het OCMW van Geraardsbergen. Dat heeft de OCMW-raad beslist.

Oppositiepartij N-VA plaatst vraagtekens bij de beslissing. “Het OCMW organiseert de actie opnieuw voor alle inwoners van onze stad, terwijl het net tot de kerntaken van een OCMW behoort om zich te focussen op hulpbehoevenden en de zwakkeren in onze stad”, zegt raadslid Glenn Bogaert. “Door deze beslissing blijft ook het juridisch risico overeind waar in februari al duidelijk voor gewaarschuwd werd. Ik hoop dat het OCMW zijn vingers niet verbrandt door koppig vast te houden aan dit principe.”

OCMW-voorzitter David Larmuseau verdedigt hun standpunt: “Door iedereen de mogelijkheid te bieden om in te tekenen, willen we een zo groot mogelijk volume bekomen, waardoor de prijzen maximaal kunnen worden gedrukt. Dit levert een win-win situatie op. En daarvan zullen de sociaal zwakkeren die het in deze periode ook het moeilijkst hebben, mee de vruchten van plukken.”

De eerste groepsaankoop van het OCMW, begin dit jaar, verliep niet van een leien dakje. Met slechts 16 inschrijvingen was de actie alles behalve succesvol. Oppositiepartij Sp.a sluit zich aan bij de mening van N-VA en kende met hun eigen actie veel meer succes. “Met 181 deelnemende gezinnen en een reductie van 0,095 tegen 0,045 euro per liter, verkregen wij met onze aankoop tijdens dezelfde periode meer korting. Bovendien bereikten we met Sp.a wel de doelgroep van inwoners die het financieel moeilijk hebben”, aldus raadslid Dirk Van der Maelen. Ook dit jaar organiseert Sp.a gedurende dezelfde periode een gezamenlijke aankoop van stookolie.

Inschrijven op de stookolie-actie van het OCMW kan de hele maand september via stookolie@ocmwgeraardsbergen.be of aan het secretariaat. Intekenen op de actie kan vanaf 500 liter. Bijbestellen kan tussen 1 november 2013 en 30 maart 2014.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background