1 okt 2007

OCMW moet huishoudelijk geweld aanpakken

Naar aanleiding van het opstellen van het meerjarenplan 2008-2013 wil OCMW raadslid Geert De Chou (SP.a) maximale aandacht aan intrafamiliaal en partnergeweld dat 1 op de vijf vrouwen treft.
“Uitgaande van het feit dat huiselijk geweld een fundamentele schending is van de mensenrechten hebben ook lokale besturen een belangrijke rol te spelen.” aldus De Chou.

Uit cijfers van de politiezone Geraardsbergen – Lierde blijkt dat er gedurende 2006 wat betreft opzettelijke slagen en verwondingen aan de echtgenoot of de persoon met wie men samenwoont 153 pv’s werden opgesteld. Ook werden er 102 pv’s opgesteld naar aanleiding van opzettelijke slagen en verwondingen bij familiale moeilijkheden. Van deze pv’s kregen er totaal 81 de referentie partnergeweld.

Volgens De Chou kan het OCMW op verschillende vlakken helpen om het soort geweldplegingen in te dijken. Ondermeer een algemene sensibilisering via artikels en infoavonden. Ook voldoende crisisopvang in de vorm van vluchthuizen en het organiseren van weerbaarheidstrainingen liggen volgens het OCMW-raadslid in de mogelijkheden. Daarnaast denk De Chou aan een verdere uitbouw van wijkcentra en de opname van de problematiek in het lokaal sociaal beleidsplan.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background