2 apr 2004

OCMW goed bezig

Wellicht uniek in de politieke geschiedenis van Geraardsbergen werd tijdens de gemeenteraad zowel het budget 2004 als de meerjarenplanning 2004-2007 van het OCMW unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

Dit was eerder reeds met unanimiteit gebeurd door de OCMW-raad.

Voor dit bestuur betekent dit dat alle gemeenteraadsleden eindelijk inzien dat het OCMW realistische en haalbare financieel-structurele maatregelen heeft doorgevoerd en dat het woord houdt. “Wij doen wat we zeggen te zullen doen”, aldus voorzitter Erwin Franceus.

“Dagdagelijks is dit bestuur begaan met de goede werking van ons OCMW en met de verbetering van de dienstverlening aan onze bevolking en aan onze dienstgebruikers in het bijzonder. De toestand in 2001 was allesbehalve rooskleurig. Vandaag staan wij op de goede weg!”

“Wij willen met ons OCMW een ‘Centrum voor Welzijn’ voor de ganse Geraardsbergse bevolking worden. Een OCMW dat niet enkel kwaliteit biedt maar ook betaalbaar blijft voor de bevolking. Tot op heden werd immers in amper 3 jaar reeds 161 miljoen Bef bespaard aan stadstoelagen voor het OCMW. In 2007 zal dit wellicht rond de 440 miljoen bef bedragen!”

“Deze unanimiteit betekent tevens een hart onder de riem voor bestuurders en voor alle medewerkers”, zegt Erwin Franceus.

In het lokaal middagnieuws benadrukte Franceus nog maar eens dat het OCMW de grootste werkgever van Geraardsbergen is. Hij betreurt evenwel dat de media weinig aandacht schenkt aan de goede werking van het OCMW.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Vorige bericht

Werken


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background