13 jan 2016

OCMW Geraardsbergen zet leefloners aan het werk

Het OCMW van Geraardsbergen zet 282 leefloners verplicht aan het werk.

 

Het OCMW van Geraardsbergen zet 282 leefloners verplicht aan het werk. “Werkbereidheid is de basisvoorwaarde om steun te krijgen van het OCMW” zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. Op hun tempo worden ze klaargestoomd om door te groeien naar een job in het normale economische circuit.

Tijdens de drie maanden na toekenning van een leefloon wordt hun werkbereidheid onderzocht. De maatschappelijk werker heeft ook oog voor mogelijke belemmeringen zoals dakloosheid, overmatige schuldenlast, middelengebruik, geen kinderopvang of het verblijfsstatuut. Verder worden de tewerkstellingsmogelijkheden in kaart gebracht en gebeurt er een screening. Wanneer een cliënt nog met belemmeringen kampt gebeurt vaak een doorverwijzing naar gespecialiseerde partners zoals Leerpunt, de VDAB en het volwassenenonderwijs.

Elke drie maanden wordt de bereidheid van de leefloner om werk te zoeken geëvalueerd. Als blijkt dat de gemaakte afspraken niet worden nageleefd, wordt hij of zij geschorst voor een maand. Blijven ze weigeren, dan leidt dat tot een definitieve schorsing. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background