8 mrt 2017

OCMW Geraardsbergen steekt tandje bij tegen kinderarmoede

Extra maatregelen moeten kinderarmoede doen dalen in Geraardsbergen.

Het OCMW van Geraardsbergen gaat een resem bijkomende maatregelen nemen tegen de hoge kinderarmoede in Geraardsbergen. De maatregelen komen er na twee rondetafelconferenties.

Jonge gezinnen zullen meer ondersteund worden via Kind en Gezin en de inzet van vrijwilligers. Die zullen gezinnen bijstaan. Onder andere spelen met de kinderen en het samen gebruiken van het vrijetijdsaanbod. Scholen krijgen extra materiële ondersteuning en het OCMW gaat ook tussenkomen in de schoolkosten. Daarvoor wordt een bedrag van 50.000 euro uitgetrokken.
Ook het aantal plaatsen in de kinderopvang, gericht naar kwetsbare gezinnen, wordt uitgebreid en er komt ook een wijkgezondheidscentrum.

“Het is mijn vaste overtuiging dat dit hefbomen worden om het vraagstuk bij de wortel aan te pakken”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. In Geraardsbergen worden jaarlijks zo’n 50 à 60 kinderen geboren in armoede. Het grootste deel woont in het stadscentrum.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background