22 nov 2016

OCMW gaat woningen van kansarmen renoveren

De woonkwaliteit in het stadscentrum van Geraardsbergen moet omhoog.

Het OCMW van Geraardsbergen gaat woningen van kansarme gezinnen, in het stadscentrum van Geraardsbergen, renoveren. Dat gebeurt in samenwerking met het Sociaal Verhuurkantoor. Zij gaan op zoek naar eigenaars of investeerders die woningen opkopen, om ze vervolgens te renoveren en te verhuren aan het Sociaal Verhuurkantoor. Dat verhuurt nu al 48 wooneenheden.

Bedoeling is minstens 10 à 15 gezinswoningen (met minimum drie slaapkamers voor kansarmen) op te leveren. De vernieuwde woningen zijn enkel voorbehouden voor wie de voorbije zes jaar minstens drie jaar in Geraardsbergen heeft verbleven. “Op die manier wordt een mogelijk aanzuigeffect vermeden”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. Met het project wil het OCMW de hoge kinderarmoede in Geraardsbergen verder aanpakken.

“Die aanpak levert een win-win op”, zegt schepen voor wonen Martien Duwyn. “De verhuurders krijgen de zekerheid dat zij hun woningen zonder enge beslommering kunnen verhuren op de middellange termijn. Het voordeel van de huurder is dat een sociaal tarief wordt toegekend bij de verhuur.”

Het pilootproject loopt één jaar. Bij een goed resultaat zal het verlengd worden.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background