5 okt 2005

NV-A vindt Geraardsbergen onveilig

NV-A Geraardsbergen is niet tevreden met het huidige leven in Geraardsbergen. Door de metamorfose van de stad, ondermeer het vernieuwen van de Denderkaaien en de wegen van de binnenstad, worden heel wat belangrijke zaken volgense de partij verwaarloosd.

Zo leeft bijna 1 op de 5 inwoners zonder degelijk sanitair. De kansarmoede ligt in de stad vernederend hoog en de instroom van hulpbehoevenden kan zichtbaar worden waargenomen.

Ook het onveiligheidsgevoel is volgens de NV-A duidelijk waar te nemen. De partij neemt de beroving van 3 oudere dames tijdens klaarlichte dag als voorbeeld. Een van de dames belandde tijdens de beroving op de straatstenen en kwetste zich aan het hoofd.

De partij vindt de patrouille van de federale politie tijdens de schooldagen in de binnenstad een goeie zaak, al kan dan weer menig inwoner van Geraardsbergen de plaatsen aanduiden waar restanten (zakjes, naalden) van druggebruik kunnen worden teruggevonden, of waar jongeren in verdachte omstandigheden samentroepen. Ook gauwdieven, drankgelegenheden die door zwaar overlast worden gesloten en knokpartijen zijn duidelijke aanwijzigen dat de binnenstad van Geraardsbergen met een onveiligheidsgevoel leeft.

De partij vindt dan ook dat het onveiligheidsgevoel een belangrijk thema voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen is. Volgens hen moeten de beleidsmakers in Geraardsbergen dringend werk maken van maatregelen om mensen meer rustig en vooral veilig te stemmen. Niet alleen meer blauw op straat is nodig, maar er is ook nood aan maatregelen om kansarmoede en werkloosheid tegen te gaan. Gebrek aan opleiding, werk, degelijk inkomen en huisvesting, vormen de beste voedingsbodems tot criminaliteit.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background