28 mrt 2006

NV-A tegen anderstalige informatiecampagne

Vanavond gaat de gemeenteraad van Geraardsbergen door. In het kader van het spreekrecht stelt de partij Groen een reeks vragen aan de burgemeester en het schepencollege.
Eén daarvan is de vraag tot een informatieve avond in meerdere talen, een meertalig artikel in het volgende informatieblad van de stad en een advertentie in de Gazet van Geraardsbergen naar aanleiding van de lokale verkiezingen eind dit jaar.

Volgens cijfers van Groen kunnen er 262 Europese burgers en 115 niet-Europese burgers van het stemrecht gebruik maken. Om van hun stemrecht te genieten kunnen de betrokken burgers zich tot 31 juli inschrijven. Tot op heden schreven er zich slechts 14 Europese en 0 niet-Europese burgers in.

De N-VA Geraardsbergen steunt Groen in haar actie om de stemgerechtigde EU en niet-EU-burgers te informeren over hun stemrecht en over hoe de stemprocedure bij ons verloopt.

N-VA Geraardsbergen is het echter volstrekt oneens dat deze informatie via allerlei kanalen door een lokale overheid in diverse talen zou worden verstrekt. Volgens N-VA is dit in tegenstrijd met de taalwetgeving en zou het de integratie van anderstaligen afremmen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background