19 dec 2005

NV-A & CD&V tegen crossterrein

Het terrein rechtover het voetbalterrein van KSV Geraardsbergen in de Molendreef, waar vroeger een kleiduifschietstand was, heeft het voorwerp uitgemaakt van een openbaar onderzoek dat pas is afgeslopen. Een crossclub uit Zellik heeft voor dit terrein een milieuvergunning aangevraagd voor een duur van 20 jaar voor het inrichten van een permanent crossterrein. Meer dan duizend bezwaarschriften zijn op de stadsdiensten toegekomen, van de Geraardsbergse bevolking maar eveneens van bewoners van het aanpalende Deftinge.
Aangezien dit terrein gedeeltelijk in natuurgebied en in landschappelijk waardevol landbouwgebied ligt kan een vergunning dus momenteel niet worden afgeleverd zonder een aanpassing van het ruimtelijk structuurplan.

Nadat eerder NV-A Geraardsbergen liet weten gekant te zijn tegen een crossterrein, steunt nu ook CD&V Geraardsbergen die mening.
CD&V vindt dat het in de eerste plaats voor de bewoners van de Molendreef wat het verkeer betreft, maar eveneens, voor alle omwonenden die met een constant indringend en vervelend geluid van de crossmachines zouden geconfronteerd worden een grote last is.
CD&V Geraardsbergen kant zich dan ook tegen het afleveren van een dergelijke vergunning en vraagt aan het College respect voor deze buurt.
Wat in Zottegem niet mag, kan in Geraardsbergen ook niet aldus beide partijen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background