18 dec 2007

Nood aan integratieproject voor anderstalige kinderen

Uit een onderzoek van Julien Borremans, OCMW-raadslid voor N-VA Geraardsbergen, blijkt dat het aantal kinderen in kleuter- en basisonderwijs die thuis een andere taal spreken dan het Nederlands, in Geraardsbergen gevoelig toeneemt. Naar aanleiding van het Gelijke Kansenonderwijs zijn de scholen verplicht om o.a. te berekenen hoeveel kinderen thuis een andere taal spreken dan het Nederlands.

Op 2635 kleutertjes in scholieren te Geraardsbergen spreken ongeveer 397 kinderen thuis een andere taal dan het Nederlands. “Dit is 15%, wat een gevoelige verhoging betekent t.o.v. de vorige jaren. In het centrum van Geraardsbergen loopt dit cijfer in sommige scholen op tot net geen 20%. Gezien de zichtbare instroom van anderstaligen in Geraardsbergen en omstreken, zal dit cijfer de komende jaren nog gevoelig toenemen.” zegt Borremans. “Op beleidsniveau is dit probleem gekend, alleen staan daar weinig tot geen acties tegenover.” gaat de N-VA’er verder.

Het Lokaal Sociaal Beleidsplan 2008-2013 erkend de stijging, evenals de problemen de problemen die hierdoor optreden (bv. leerproblemen op school, spijbelen, schoolmoeheid,

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background