1 jan 2011

Parochiale centra helft goedkoper voor verenigingen

Socio-culturele verenigingen, aangesloten bij de Cultuurraad van Geraardsbergen, betalen vanaf dit jaar de helft minder voor het gebruik van de Parochiale Centra.

“Hiermee slaat het stadsbestuur twee vliegen in één klap”, zegt cultuurschepen Guido De Padt tevreden. “De verenigingen krijgen extra ruimte ter beschikking aan betaalbare prijzen en de zaalbeheerders krijgen financiële steun voor de modernisering van hun zalen. Er is hard nagedacht over een regeling dat beide partijen tevreden stelt”, aldus de schepen van cultuur.

In de stadsbegroting van 2010 werd een bedrag van 50.000 euro ingeschreven voor investerings- en onderhoudswerken aan de Parochiale Centra. De zaalbeheerders ontvangen een renovatietoelage op voorwaarde dat ze aan de socio-culturele verenigingen een korting van 50% toekennen op de huurprijzen. “Op die manier kunnen de verenigingen aanspraak maken op een soort trekkingsrecht van maximaal 25.000 euro om de  huurprijzen voor het gebruik van de zalen  te betalen. En wanneer die volledig zouden aangewend worden, kunnen de parochiale ecntra eveneens rekenen op extra financiële zuurstof van 25.000 euro.”  aldus nog de Padt. De subsidie is bedoelt voor het organiseren van socio-culturele activiteiten zoals repetities, voordracht en en tentoonstelling. Commerciële activiteiten zoals eetfestijnen en fuiven zijn uitgesloten.

Verenigingen kunnen nu al terecht in de Parochiale Centra van Onkerzele, Overboelare, Viane, Ophasselt, Goeferdinge, Zandbergen en Nederboelare en ten laatste half 2011 ook in het “Groen Kruis”. De tarieven en de voorwaarden zijn terug te vinden op de website van de Stad Geraardsbergen of op de cultuurdienst (054 43 72 88).

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background