15 nov 2010

Nog meer nieuws over waterramp in Geraardsbergen

Na de dijkbreuk van de afgelopen nacht heeft de politiehelikopter maandagvoormiddag een tiental mensen geëvacueerd uit hun hachelijke situatie in Overboelare.

De bewoners van de Majoor Van Lierdelaan, de Gaverstraat en de Veldekensdreef in deelgemeente Overboelare houden hun hart vast na de dijkbreuk aan het Vliegveld van Overboelare zondagavond. De spookgedachte van december 2002 komt terug te voorschijn voor vele inwoners, toen brak ook de dijk van de Dender met alle gevolgen van dien voor de omwonenden in het centrum van Overboelare. Op 3 januari 2003 kwam prins Filip de slachtoffers troosten.


Het waterniveau is nu echter veel hoger dan acht jaar terug. Een tiental mensen werden reeds geëvacueerd uit hun huizen. Van doorkomen op de weg is in deze ruime omgeving al lang geen sprake meer. Op het wegdek staat meer dan één meter water. Een helicopter bracht de slachtoffers over naar het stedelijk stadion van Geraardsbergen waar ze met bussen naar familie of het opvangcentrum gebracht werden.

Ook de Vlaamse Gemeenschap deed met een speciaal toestel manuele metingen naar het stroomdebiet van de Dender. Dat gebeurde vanop de brug in de Guilleminlaan. En iets voor 10 uur was er een volume van 122m³ per seconde water dat passeerde op de Dender. Zondag was dit nog maar 111m³ per seconde. De situatie verslechtert nog voor de binnenstad door de Dijkbreuk in Overboelare.

Ook in deelgemeenten Idegem en Zandbergen wordt met een bang hart de situatie opgevolgd.


Dendervallei bekeken uit Schendelbeke maandagochtend om 10 uur

Het Karmelieten, dat vlak naast de Dender gevestigd is staat eveneens onder water. Maandag was er geen les in de school.een van de klaslokalen in het Karmelieten van Geraardsbergen

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background