15 jul 2011

NMBS wil stationsloketten van Viane-Moerbeke en Galmaarden sluiten

Als het van de NMBS afhangt sluiten volgend jaar 38 loketten. Het gaat onder meer over die van Viane-Moerbeke, Lierde en Galmaarden.

De maatregel maakt deel uit van een grootscheeps besparingsplan voor de spoorwegmaatschappij. Bedoeling is de loketten pas te sluiten wanneer er ticketautomaten zijn geïnstalleerd. Ook moet de wachtzaal toegankelijk blijven en moet de NMBS sociaal overleg voeren om de loketbedienden elders onderdak te bieden.

Senator Guido De Padt (Open Vld) is niet tevreden met de maatregel: “Indien men uitgaat van een gemiddelde van 75 loketverrichtingen per dag (meestal abonnees), dan zou dit gevolgen hebben voor ongeveer (20 dagen x 75 verrichtingen) x 38 loketten = 57.000 reizigers. Op jaarbasis zullen meer dan 650.000 loketverrichtingen op een andere manier moeten gebeuren”, aldus De Padt. Galmaards burgemeester Deneyer (CD&V) is niet te spreken over de beslissing. Het stationsgebouw in Galmaarden is amper elf jaar oud.

Een definitieve beslissing is er nog niet genomen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background