30 okt 2017

NMBS gaat parkeertoren bouwen in Geraardsbergen

Goed nieuws voor vele pendelaars in Geraardsbergen.

De NMBS trekt 12 miljoen euro uit voor de bouw van een nieuwe parkeertoren in Geraardsbergen. Ook de bestaande perrons worden vernieuwd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van het investeringsplan dat de NMBS vrijdag voorstelde. In Geraardsbergen nemen wekelijks zo’n 16.000 reizigers de trein. Daarmee behoort het station tot een van de belangrijkste vertrek- en eindstations in de regio. Door het vrijmaken van de budgetten kunnen nu ook de stad en de Lijn het project mee voorbereiden. De stad Geraardsbergen wil immers haar Stationsplein vernieuwen.

“Het gaat om 7,55 miljoen euro voor de oprichting van een parkeergebouw van 500 tot 600 plaatsen en 4,5 miljoen euro voor de modernisering van de bestaande perroninfrastructur”, zegt een tevreden burgemeester Guido De Padt. “Ook onder de voorbereiding van de echte werken wil ik mijn schouder zetten. De uitbouw van een volwaardig multimodaal knooppunt is echt noodzakelijk”, besluit Guido De Padt. Hij belooft ook verder op de nagel van de noodzakelijke aanpassing van de perrons van het station van Viane-Moerbeke te zullen blijven kloppen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background