22 jan 2020

Ninove vat 12 sluikstorters

De Ninoofse zwerfvuiljagers en de stad Ninove hebben het nieuwe jaar sterk ingezet. Het eerste weekend van 2020 verzamelden de zwerfvuiljagers een 40-tal zakken huisvuil. Die werden ondertussen stuk voor stuk door medewerkers van de stad doorzocht. Die zoektocht leidde tot de identificatie van 12 sluikstorters, die allen een forse boete mogen verwachten.

“Enkel een volgehouden beleid van identificatie en sanctionering van de daders zal op langere termijn verandering brengen op het terrein. Met administratieve sancties tot 350 euro en een minimale opruimingskost van 250 euro gaan de daders toch twee keer nadenken.”

De stad Ninove gaat op die manier verder op de eerder ingeslagen weg. Want ook in 2019 werden er zo 75 sluikstorters betrapt aan de hand van doorzochte zakken. Samen met de 50 die op camerabeelden betrapt werden, is er sprake van een grote toename in het aantal gevatte sluikstorters vergeleken met eerdere jaren.

Het stadsbestuur Ninove zal ook in toekomst blijven inzetten op de uitbreiding van de capaciteiten van de dienst integrale veiligheid om nog zwaarder te strijden tegen de problematiek van sluikstorten.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background