10 aug 2021

Ninove geeft reden voor detentiehuis

De stad Ninove heeft zich kandidaat gesteld voor het huisvesten van een detentiehuis. Dat is een kleinschalige vorm van gevangenschap, gericht op kortgestraften en jongvolwassenen. De oproep kwam van de federale overheid die detentiehuizen wil oprichten. Het nieuws maakten we vorige week bekend. Daarop heeft de stad Ninove nu meer uitleg gegeven. “Het dossier zit nog in een verkennende fase. Zo hebben we aangegeven interesse te hebben, maar is er nog niets concreet. We hebben nog geen locatie en ook financieel moet alles nog onderzocht worden”, aldus burgemeester Tania De Jonge. Een haalbaarheidsstudie moet uitmaken welke gemeenten effectief in aanmerking komen.

Met de komst van een detentiehuis wil de stad Ninove meewerken aan de aanpak van straffeloosheid. Zo komen veroordeelden tot drie jaar cel, zelden of nooit in een cel terecht. Detentiehuizen gaan voor een meer gedifferentieerde aanpak, op maat van elke individuele gedetineerde. Dat moet de kans op een succesvolle herintrede in de maatschappij verhogen.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background