18 okt 2017

Ninove betaalt parkeerboetes terug

Stad tikt parkeerbedrijf op de vingers.

De stad Ninove heeft het parkeerbedrijf Optimal Parking Control op de vingers getikt. Die organiseren de controles op parkeren in het centrum van de stad. Het bedrijf hanteerde sinds enige tijd een uiterst strikte lezing van de wegcode. Die bepaalt dat je de pijl van de parkeerschijf moet instellen op het streepje volgend op het uur van aankomst. Wie om 10.35 uur aankomt, is in principe wettelijk verplicht de parkeerschijf op 11 uur in te stellen. Het bedrijf schreef de jongste tijd boetes uit voor dergelijke foutief ingestelde parkeerschijven.

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel is niet te spreken over de werkwijze van het parkeerbedrijf: “Uiteraard kent niet iedereen de finesses van de wetgeving. De meeste mensen plaatsen te goeder trouw de pijl min of meer op het uur van aankomst,” vertelt Vande Winkel. De stad vindt dat een menselijke toepassing van het reglement primeert op de letterlijke toepassing.

Het stadsbestuur van Ninove heeft Parkeerbedrijf Optimal Parking Control de opdracht gegeven de boetes terug te betalen.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background