13 apr 2010

Ninoofsestraat te smal voor hulpdiensten

Inwoners van de Ninoofsestraat in Idegem klagen over de breedte van hun straat. Het steegje is te smal voor de hulpdiensten.


Andrea Impens en Julien Borremans

De inwoners zijn vragende partij om de toegang naar de Ninoofsestraat vanuit de Driesstraat te verbreden, waardoor de straat beter bereikbaar wordt.

De straat is langs beide zijden te smal om hulpdiensten door te laten. “Dit kan tot gevaarlijke en onverantwoorde situaties leiden”, zegt Julien Borremans.

Vorig jaar belde Andrea Impens een medisch interventieteam. Haar vader woonde in de Ninoofsestraat. Toen het interventieteam ter plaatse kwam, moest het vaststellen dat de straat niet kon inrijden en dat het huis onbereikbaar was. De hulpdiensten moesten de wagen in de Driesstraat achterlaten en te voet verder trekken. Daardoor ging er kostbare tijd verloren, wat de vader van Andrea Impens noodlottig werd. “Indien de hulpdiensten het huis van mijn vader hadden kunnen bereiken, dan zou mijn vader misschien nog leven”, zegt Andrea Impens.

Een aantal bewoners bevestigen dit verhaal: “De straat is onbereikbaar voor hulpdiensten. Als hier op één of andere dag iets gebeurt, dan kan dat zware gevolgen hebben.”
De inwoners zijn vragende partij om de toegang naar de Ninoofsestraat vanuit de Driesstraat te verbreden, waardoor de straat beter bereikbaar wordt. Andrea ondernam reeds verschillende pogingen: “Ik heb vorig jaar zelf een brief naar de bevoegde schepen Patrick Flamez geschreven, maar hij heeft er nooit op gereageerd.”

Julien Borremans heeft reeds een brief aan het College van Burgemeester en Schepenen gestuurd om dringend werk te maken van het heikele dossier.

 

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background