fbpx
25 Okt 2019

Ninoofse gemeenteraad opgeschort

De gemeenteraad in Ninove werd donderdagavond opgeschort omdat er niet genoeg raadsleden aanwezig waren. Schepen Wouter Van De Winkel kon door familiale redenen niet aanwezig zijn. N-VA oppositielid Karolien De Roose verliet als eerde de zaal, gevolgd door haar partijgenoten en Forza Ninove.

De vraag om de gemeenteraad uit te stellen en de agenda zonder inhoud, zijn de druppel te veel voor N-VA Ninove

Karolien De Roose

N-VA Ninove

Mijn partij is na de verkiezingen buiten spel gezet. Men wist dat er geen cadeaus meer moesten verwacht worden.

Guy D’haeseleer

Forza Ninove

Ninoofs burgemeester Tania De Jonge reageert zwaar misnoegd over de houding die de oppositie aanneemt, welke volgens haar op geen enkele wijze rekening houdt met de diep menselijke omstandigheden waarin haar schepen niet aanwezig kon zijn op de gemeenteraad.

Wouter Van de Winkel was genoodzaakt donderdag een vlucht te nemen naar Afrika voor de herdenking van het dramatisch overlijden van zijn schoonzus. Een feit waarover we de oppositie vorige maand al hebben ingelicht en waar nu blijkt dat men dit politiek misbruikt, ik heb er immers geen ander woord voor.

Tania De Jonge

burgemeester Ninove

Het eerder herhaaldelijk wegstemmen van N-VA voorstellen, zou ook een achterliggende reden zijn voor het opstappen van de raadsleden van N-VA. Volgens burgemeester Tania De Jonge zou het gaat over één vraag om de boeteclausule, verbonden aan een eerste herinnering voor een parkeerboete, te laten vallen.

“Wij hebben dit inderdaad niet goedgekeurd omdat we dit wilden terugkoppelen naar het overleg met OPC, die plaats vond na de gemeenteraad waarop het voorstel werd voorgelegd. Dergelijke beslissingen zijn heel populair natuurlijk, maar hebben ook een financiële consequentie binnen een bestaand meerjarenplan. En het is nog altijd het recht van de meerderheid om niet akkoord te gaan met een voorstel van de oppositie. Bij het nieuwe contract is dit punt zeker iets wat we in overweging kunnen nemen. Als mevrouw De Roose voorstellen doet en deze passen binnen de beleidsvisie van de meerderheid en ze zijn financieel haalbaar, dan zullen wij dit zeker steunen. Dat ene dossier ligt duidelijk zwaar op haar maag en ik kan dat begrijpen maar dit als reden aanhalen om de gemeenteraad te verlaten vind ik een brug te ver”, aldus de burgemeester.

Financiële impact

Het verlaten van de gemeenteraad heeft ook een financiële impact. Zo is de stad genoodzaakt een bijkomende gemeenteraad te organiseren.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background