27 okt 2005

Nieuwe treinregeling vanaf 11/12/2005

Zoals ieder jaar wijzigt de NMBS haar treinaanbod in december. De treinen zullen ditmaal vanaf zondag 11 december volgens de nieuwe dienstregeling rijden. Naast de gebruikelijke kleinere aanpassingen links en rechts bevat ze ook een aantal opmerkelijke wijzigingen.

Een belangrijke nieuwigheid van dit spoorplan is dat de huidige IR d-verbinding Leuven – Brussel – Halle – Geraardsbergen via Aat of Herne, de zesde CityRail verbinding wordt. Dit betekent een kwalitatieve opwaardering van de verbinding vlak van samenstelling, netheid, stiptheid en gebruik van het treinmaterieel type.

Er is nog een bijkomende aanpassing noodzakelijk om in Aat de aansluiting met de treinen naar Bergen te kunnen behouden. De CityRail-trein Leuven – Geraardsbergen splitst vanaf 11 december in het station van Edingen. Het voorste gedeelte van de treinen rijdt via Aat naar Geraardsbergen; het achterste gedeelte rijdt via Herne naar Geraardsbergen.

Deze maatregelen illustreren de permanente ambitie van de NMBS om een kwalitatief hoogstaande dienstregeling aan te bieden. Ze wil daarmee zoveel mogelijk inspelen op de behoeften van haar klanten op vlak van snelheid en verhoging van capaciteit, vooral tijdens de piekuren. Ze wil tegelijk ook steeds weer nieuwe reizigers lokken en overtuigen.

bron: persbericht NMBS

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background