7 apr 2011

Nieuwe stuw kan hernieuwbare energie opleveren

Volksvertegenwoordiger Dirk Vander Maelen wil hernieuwbare energie winnen uit de nieuwe stuwen op de Dender in Geraardsbergen. Dat zegt hij in de krant De Beiaard.
Volgend jaar wordt gestart met de aanleg van een nieuwe stuw op de Dender in Geraardsbergen. “Er zijn geen specifieke studies bekend over hernieuwbare energie voor de regio Geraardsbergen. Enkele jaren geleden zijn wel de mogelijkheden van waterkracht bij bestaande stuwen bekeken, onder andere voor de Dender. Dit zou opnieuw bekeken moeten worden indien deze stuwen vernieuwd gaan worden, want dit creëert nieuwe opportuniteiten. Zo heeft men op het Albertkanaal, tussen Luik en Antwerpen, waterkrachtcentrales gebouwd bij de vernieuwing van de stuwen. Ik ga dus zeker voorstellen dit te onderzoeken wanneer de plannen voor vernieuwing van de stuwen besproken worden”, aldus Vander Maelen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background