1 sep 2008

Nieuwe schooljaar van start

Maandag ging het nieuwe schooljaar van start. In het dorpsschooltje van Idegem mochten ze het nieuwe schooljaar met zo maar liefst zes nieuwe onderwijzeressen en kleuterleidsters starten.

De twee reeds oud-bekenden van het schooltje waren de enige die niet met zwangerschapsverlof gingen. Het schooltje dat onder de koepel van het Sint-Catharinacollege schuilt is al enkele jaren aan het groeien.

Ook het Koninklijk Atheneum is gegroeid. Op 1 september mochten ze niet minder dan 714 leerlingen begroeten. Met dit cijfer halen ze een leerlingenaantal dat sinds 1982 niet meer behaald werd. Tegenover vorig jaar zijn er 52 leerlingen meer dan vorig jaar.

De spectaculaire groei, verspreid over drie schooljaren, ging van 530 naar 714 leerlingen. Bovendien steeg het leerlingenaantal in de Middenschool ook dermate dat de 2 scholen voor secundair onderwijs van het GO voor het eerst in de geschiedenis meer dan 1000 leerlingen tellen.

“Meer en meer blijkt dat ons uniek opvoedingsproject, waarbij wij een kwaliteitsvolle opleiding geven in zowel ASO, BSO als TSO door meer en meer mensen wordt gewaardeerd.” zegt de directeur van het KA Marcel Baetens.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background