1 sep 2009

Nieuwe schooljaar van start

Op 1 september gaat het nieuwe schooljaar van start. Zowel voor als na de schooluren gaat de lokale politie opnieuw extra toezicht houden in de schoolomgevingen van Geraardsbergen.

“We willen de ouders en grootouders sensibiliseren en de achterbankgeneratie een halt toeroepen. Vaak worden kinderen vlak voor de schoolpoort afgezet, ook al is er 20 meter verder een vrije parkeerplaats”, stelt Korpschef Kristof De Pauw.

Ook de variabele zone-30 borden flikkeren vanaf 1 september opnieuw op. Dit jaar werden er geplaatst in de Onkerzelestraat, Kampstraat, Kattestraat en Kloosterstraat. Tegen eind dit jaar komen er paarse Octopusborden in de Kattestraat, Buizemontstraat en Onkerzelestraat.

In Lierde worden er vrijdag extra verkeersborden geplaatst vlakbij twee kleuterscholen in Lierde. Aan de kleuterschool langs de Paepemunte in Hemelveerdegem en in de Broekstraat in Gemeldorp komt er een verkeersbord dat het zeebrapad aanduid.

In Galmaarden heeft de gemeente alle scholen laten opfrissen.
Zo werd in “De Knipoog” in Tollembeek een nieuw sanitair blok geplaatst.

In Vollezele is m’n bezig met de bouw van een nieuw kleutercomplex met drie nieuwe kleuterklassen. “De afgelopen jaren is er een forse groei aan leerlingen. Sinds 2005 is er een groei van meer dan 80 leerlingen.” zegt burgemeester Pierre Deneyer.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background