19 okt 2005

Nieuwe ontwerpdienstregeling in vraag gesteld

Nieuwe ontwerpdienstregeling slechter voor pendelaars naar Brusssel

De nieuwe ontwerpdienstregeling van de NMBS, die ingaat op 11 december, ziet er voor de reizigers op lijn 123 naar Edingen, Halle en Brussel niet zo goed uit.

De volgorde van aankomst en vertrek in Edingen zou omgewisseld worden. Dat betekent dat de trein uit Geraardsbergen volgens de plannen van de NMBS vroeger zou vertrekken in Geraardsbergen en het eerst zou binnenkomen in Edingen. De heenreis zou op die manier 5 minuten langer duren.

‘s Avonds net hetzelfde : niet het treindeel richting Geraardsbergen zou als eerste vertrekken, maar wel het deel richting Aat en Lessen. Gevolg : ook hier een extra wachttijd van 5 minuten in Edingen voor de reizigers uit het Pajottenland en het Geraardsbergse waardoor de trein later in Geraardsbergen aankomt.

Vanaf half december verdwijnen de motorstellen “80” (Breaks) van deze lijn en worden vervangen door gemoderniseerde motorstellen. Wie in Herne of Tollembeek woont, zal nog sneller de auto nemen naar het station van Edingen. 50 minuten per week verliezen om enkele kilometers met de trein te rijden, dat wil niemand om dan nog maar te zwijgen van wat de gevolgen kunnen zijn als er minder reizigers opstappen in een station.

Anderzijds zou op lijn 90 Geraardsbergen – Denderleeuw – Aalst de inzet gebeuren met motorstellen “80” van het Break-type. Op deze lijn rijden momenteel nog klassieke en gemoderniseerde motorstellen. De snelle CR-verbinding via Denderleeuw naar Brussel blijft met de gemoderniseerde stellen rijden zoals nu het geval is.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background