25 sep 2007

Nieuwe NMBS uurregelingen

Vanaf zondag 9 december komen er opnieuw aanpassingen aan de uurregelingen van het treinverkeer. Volksvertegenwoordiger Dirk Van der Maelen kon de nieuwe uurregeling reeds inkijken.

Voor Geraardsbergen is er alvast goed nieuws, op een aantal verbindingen wordt de stilstand verminderd.

Voor de reizigers uit Lierde die via Zottegem naar de hoofdstad reizen is er minder goed nieuws. De aansluiting te Zottegem met de CR-trein Brussel-Zuid wordt niet meer verzekerd.
Dirk Van der Maelen heeft hierover onmiddellijk het NMBS-bestuur aangeschreven en aangedrongen op een herziening.

Een overzicht van de wijzigingen voor Geraardsbergen:

1. Richting Zottegem – Gent:
De vaste L-trein relatie naar Gent zal voortaan vertrekken 2 minuten na het uur, de stilstanden te Zottegem voor de treinen richting Gent zijn ingekort van 12 minuten naar 7 minuten – te Zottegem wordt hierbij aansluiting gegeven naar Kortrijk-Poperinge en de stoptrein naar Kortrijk, de stilstand van 7 minuten is nodig om ook de reizigers op te nemen uit Brussel. Er wordt echter geen aansluiting meer gegeven met de CR-trein richting Brussel-Zuid.

Sommige treinen (vooral tijdens de ochtendspits) wijken af van deze cadans:
– de eerste trein vertrekt om 4u48 zodat te Zottegem aansluiting verleend wordt met de CR-trein naar Brussel-Zuid. De stilstand te Zottegem is echter ook beperkt tot 7 minuten!
– de tweede vertrekt om 5u45 zodat te Zottegem aansluiting verleend wordt met de P-trein naar Brussel-Noord.
Vanuit Geraardsbergen worden de P-treinen beter gespreid.
Tevens wordt er een nieuwe trein ingelegd om 7u26 waardoor de trein van 7u33 nu verschoven is naar 7u43.

2. Richting Edingen – Brussel:
Richting Edingen – Brussel worden de CR-treinen naar Dendermonde met 4 minuten vervroegd, (10 minuten voor het uur) dit om de keertijd te Dendermonde te verbeteren. De aankomst te Geraardsbergen wordt telkens 10 minuten na het uur.
De L-treinen naar Mechelen zijn nagenoeg ongewijzigd.
De P-trein van 7u21 zal nu doorrijden naar Essen.

3. Richting Denderleeuw – Brussel:
De snelle P-treinen naar Brussel vertrekken voortaan 15 minuten na het uur (om 7 uur om 7u14), ook hiervan is de stilstand te Denderleeuw ingekort met zo’n 3 minuten waar nog steeds gekoppeld wordt met de CR-trein uit Zottegem.
De spreiding van de P-treinen wordt hier ook sterk verbeterd zodat er tijdens de piek nagenoeg een kwartuur spreiding is.
De trein naar Ottignies van 8u04 (vroeger 8u01) krijgt bijkomende stops in Idegem, Appelterre en Okegem.

4. Richting Lessen – Aat:
Ook hier is er een verschuiving van 3 minuten, vertrek om 17 ipv 20 na het uur, zodat ook de aansluiting naar Leuze-Doornik in Aat optimaal gegarandeerd blijft. De eindbestemming van deze treinen blijft Antwerpen-Centraal, maar vanaf Brussel-Noord wordt enkel nog halt gehouden in Vilvoorde en Mechelen om vandaar terug als stoptrein te rijden tot Antwerpen-Centraal.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background