24 apr 2010

Nieuwe labo’s en machines in KA

Het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen heeft vernieuwde laboratoria. En ook in de afdeling houtbewerking werden nieuwe machines in gebruik genomen.

Het waren de leerlingen die grotendeels alles zelf vernieuwden.

Vorig jaar werd beslist om de labo’s in het Atheneum te vernieuwen. “De lessen konden niet meer plaatsvinden in een accommodatie die de naam van het Atheneum waardig is”, zegt directeur Nico Van Coster, “onze school staat onder meer bekend om het hoge niveau van de lessen van de wetenschappelijke vakken en we willen dat absoluut zo houden.”

Er werd binnen de school en binnen de scholengroep waar het KA onder valt, 180.000 euro gevonden om dit project te financieren. “Dit project kost eigenlijk het dubbele van dat bedrag”, aldus Van Coster, “maar doordat we het grotendeels in eigen beheer konden realiseren, bleef het betaalbaar.”

De leerlingen van de afdelingen carrosserie, elektrische installaties en houtbewerking hebben bijna alles zelf gedemonteerd en opnieuw opgebouwd. Dat gebeurde samen met hun leerkrachten en onder leiding van de technische adviseurs van de school.

Diezelfde leerlingen van de zogenaamde ‘harde sector’ (de beroepsopleidingen waar met hout, metaal , elektrische voorzieningen e.d. wordt gewerkt) werden ingeschakeld bij de plaatsing van drie nieuwe machines in de afdeling houtbewerking. Ondermeer een bandschuurmachine en een kantenlijmer werden er in gebruik genomen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background