12 feb 2006

Nieuwe jeugdraad voorgesteld

Elke twee jaar verkiest de algemene vergadering van de jeugdraad een nieuw bestuur. De bestuursploeg die dit jaar verkozen werd, zal de eer krijgen als eerste zijn intrek te nemen in het nieuwe jeugdcentrum De Spiraal.

Het bestuur bestaat uit Kim Claus (voorzitter), Fernand Van Trimpont (ondervoorzitter), Bjorn Borie (secretaris), Jirka Spitaels (coördinator toegankelijkheid), Hendrik Depreter (webmaster), Inge Van der Haegen (public relations), Jeroen Durez (afgevaardigde Muurrock en archivaris), Koen De Wolf (jeugdconsulent) en Eric Spitaels (schepen van jeugd).

Bij de opmaak van het vorige jeugdwerkbeleidsplan werd een belangrijke klemtoon gelegd op de toegankelijkheid van het Geraardsbergse jeugdwerk. Financiële, culturele en maatschappelijke problemen vormen voor jongeren soms een moeilijk te overbruggen drempel en jeugdverenigingen hebben het moeilijk om op eigen initiatief kansarme jongeren te bereiken. Men wil de jongeren en de jeugdbewegingen hierin ondersteunen door jeugdbewegingen activiteiten te laten organiseren in kansarme buurten, ook door onder bepaalde voorwaarden financiële tussenkomsten toe te kennen, speelwerking in speelstraten en jeugdleiders vorming te geven in het omgaan met maatschappelijk kwetsbare jongeren.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background