23 okt 2020

Nieuwe jeugdbeweging voor kinderen met een beperking

Er is een nieuwe jeugdbeweging voor kinderen met een beperking in Geraardsbergen. Het initiatief kwam vanuit de Geraardsbergse Jeugdraad.
De naam van de nieuwe jeugdbeweging is Akabe Aka-Doe.

De leidingsploeg is klaar voor de startdag.

“Akabe staat voor ‘anders kan best’, dat is echt een specifieke groep voor jongeren en kinderen met een beperking binnen de scouts. Het idee kwam er tijdens een vergadering van de jeugdraad in maart”, zegt Kasandra Martin Benitez van Akabe Aka-Doe.

Vanaf zondag 25 oktober staat er een gemotiveerde, dynamische en creatieve leidingsploeg klaar en is Geraardsbergen een jeugdbeweging rijker. “Met Akabe Aka-Doe richtten we ons als scoutgroep naar kinderen en jongeren met een beperking tussen 6 en 21 jaar. Tijdens ons eerste werkjaar zal er maandelijks één activiteit plaatsvinden van 14u tot 17u”, aldus Martinez.

In afwachting van een eigen locatie, vinden de activiteiten plaats rond de spiraal en in de lokalen van CM, Zakkaai 19. De scoutsgroep start met 27 plaatsen. Inschrijven is noodzakelijk. Dit kan via een e-mail naar adadoe.geraardsbergen.com.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background